Sukiyaki saké recept

Sukiyaki

Sukiyaki

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan 500 g entrecôte. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin
Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

Marinad till sukiyaki. Jag är inget fan av sushi, det kan jag villigt erkänna. Jag gillar inte rå fisk helt enkelt
Sukiyaki (nötkött gryta)

Sukiyaki (nötkött gryta)

Kanske “Sukiyaki” är känd vid namn, som också är en titel av en berömd sång. “Sukiyaki” är en slags gryta med nötkött och grönsaker som kokas med soja, mirin, socker och sake

Sukiyaki - japansk fondue

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma stekpannan, doppa i ägget och ät. En traditionsenlig sukiyaki serveras inte med ris, även om en del föredrar den så

Sukiyaki på lövbiff

Mölstads vintips till Sukiyaki. 1 dl vitt vin , eller saké. 1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Blanda soja, vatten, vitt vin och farinsocker till såsen och låt stå medan du förbereder resten

Sukiyaki

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma stekpannan, doppa i ägget och ät. Ingredienser 4 portioner. 500 g tunt finskivad nötkött

Vegetarisk sushi

Sukiyaki på lövbiff. 1. Skölj riset i kallt vatten tills sköljvattnet är klart. Låt riset rinna av. Lägg det i en kastrull med varmt vatten och koka upp

Sukiyaki

1 dl vitt vin eller saké. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och låt den dra medan du förbereder resten

50 år av matminnen

Jag fick prova rå lax, yakiniku, sukiyaki och blev störtförälskad. Honungssmörgås. Mitt första matminne är en smörgås