Sukiyaki gryta recept

Sukiyaki

Sukiyaki

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan 500 g entrecôte. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin
Marinerad tofu

Marinerad tofu

ex i misosoppa och i sukiyaki buljong. Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Sukiyaki (nötkött gryta)

Sukiyaki (nötkött gryta)

Sukiyaki” är en slags gryta med nötkött och grönsaker som kokas med soja, mirin, socker och sake. Kanske “Sukiyaki” är känd vid namn, som också är en titel av en berömd sång

Shabu Shabu

Ta fram de inköpta såserna (Teriyaki och Sukiyaki).  Koka upp buljongen och häll över den i en låg gryta eller traktörpanna

Vegetarisk sushi

Sukiyaki på lövbiff. Tag grytan av spisen och låt den stå med locket på i ca 10 minuter. 1. Skölj riset i kallt vatten tills sköljvattnet är klart

Biff sukiyaki

Woka grönsakerna och servera dem separat till grytan eller blanda dem med köttet. Häll över sukiyakisåsen och blanda ner kryddorna

Sukiyaki

Häll på sukiyakisås och buljong och låt koka upp. 5 msk sukiyakisås. Bryn det strimlade köttet i olja. Tillsätt purjolök, morot, champinjoner och chilifrukt och låt fräsa med någon minut

Här skall lagas mat!

Fläskfilé sukiyaki. Anna Bergenströms kikärtsgryta från Marrakech. Kreolskans söndagsgryta. Ungersk gryta. Jag tappar helt lusten att laga mat ibland, och då blir det kokt ägg och en tomat till frukost och kyckling med grönsaker litet för ofta