Stuvad vitkål recept

2 Spara

Stuvad vitkål

Stuvad vitkål är rejäl husmanskost som är värd att påminnas om ibland. Jag levde länge i villfarelsen att vitkål var värdelös mat
1 Spara

Stuvad vitkål

Stuvad vitkål är mycket gott. Strimla vitkålen tunt. 1 litet vitkålshuvud. Låt koka sakta på svag värme tills vitkålen är klar (kan ta allt mellan 10-20 minuter beroende på hur tunt du skär vitkålen). 1 litet vitkålshuvud
8 Spara

Isterband med stuvad vitkål

Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar. Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna. sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma. Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter. 800 g vitkål
Sökförslag och sidor