Stuvad vitkål vitt vin recept

Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Nu sover en trött handbollsspelande sjuåring i sin säng med alla sina gosedjur och jag ska sjunka ner i soffan med ett glas vin och se veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock
Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

Följ upp med vin och grädde smaka va med kryddor. Strimla vitkålen så fint du kan. Bryn lök och vitkål i en panna med smör
Korv med stuvad vitkål

Korv med stuvad vitkål

Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt

Avsmakningsmeny på Frantzén/Lindeberg

Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök

Stuvad Savoykål och Salsiccia

I detta receptet har vi andvänt Savoykål men det går lika bra med vitkål alternativt grönkål om du föredrar det