Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Servera vitkålenmedstektkorv, knäckebröd och kanske en klick senap. Fräs vitkålen i generöst med smör tills den blivit blank och mjuk (passa noga så den inte tar någon färg)
Stektkorvmed kokt potatis och stuvadvitkål. När jag ser tillbaka på barndomsåren så är det svårt att förstå vilket hektiskt liv vi levde med hämtning, lämning och en massa aktiviteter samtidigt som man skulle försöka pricka in alla måltider
Korvmedstuvadvitkål. Risotto med spenat och stekt torskrygg. Hör ni, kom ihåg att fråga om samma känslor avspeglar sig nästa helg, då jag och äkta hälften åker till Arjeplog, för att vara med på släktträff
När den har mjuknat så är det dags att krydda och hälla på grädde och mjölk och sedan låta stuvningen puttra på svag värme medans man grillar eller steker korven