Stuvad spetskål recept

Torsk i ugn med Västerbottensost och stuvad spetskål

Torsk i ugn med Västerbottensost och stuvad spetskål

Stuvadspetskål1spetskål 50 g smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk. 500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Torsk i ugn med Västerbottensost och stuvad spetskål

Torsk i ugn med Västerbottensost och stuvad spetskål

Stuvadspetskål1spetskål 50 g smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk. 500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Vinterkyckling med stuvad kål

Vinterkyckling med stuvad kål

Vi åt kycklingbenen med stuvadspetskål och du kan addera kokt potatis till också, om du vill. Stuvad kål
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

4 Isterband 4 isterband 1 msk smör Stuvadspetskål 800 g spetskål 2 msk smör 1 1/2 dl mjölk (3 %) 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dillfrön ev dill (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Falukorv med stuvad kål

Falukorv med stuvad kål

Servera den stekta falukorven med den stuvade kålen, senap samt sallad. 1/4 vitkålshuvud eller 0,5 - 1 huvud spetskål, ca 400 gram eller valfri kål som savoykål, rödkål eller grönkål
Merguez med stuvad kål

Merguez med stuvad kål

400 g spetskål eller färsk späd vitkål. 4-6 goda korvar, gärna lammkorvar. 400 g spetskål eller färsk späd vitkål
Kåldolmar

Kåldolmar

Vintervitkål tar längre tid än sommarkål och spetskål. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Smakexplosioner, isterband och larvigt goda morötter

Smakexplosioner, isterband och larvigt goda morötter

Av alla de sorter (recept här) , men stuvad vitkål är en favorit. Därför ville jag prova med den mer mjälla spetskålen för att se hur den smaken skulle gifta sig med det syrliga isterbandet
Stekt blomkål...

Stekt blomkål...

Stuvadspetskål. Ett halvt spetskålshuvud. Stuvadspetskål. Spetskål. Svetta spetskålen i en kastrull. Lägg på spetskålen och kantarellerna avsluta med krondillen och ev
Stekt blomkål (recept)

Stekt blomkål (recept)

Stuvadspetskål. Ett halvt spetskålshuvud. Stuvadspetskål. Spetskål. Svetta spetskålen i en kastrull. Lägg på spetskålen och kantarellerna avsluta med krondillen och ev
Pollenchock och stjärnglans

Pollenchock och stjärnglans

Men allt annat får vi, och då menar vi precis allt – från konfiterad jordärtskocka, på sekunden bränd om rätt sida sotgränsen, via granskott i två utföranden, till husman deluxe i form av torkad lammfiol med stuvad purjo

Stuvad ljuvlig vitkål

400 g späd vit- eller spetskål.  Strimla kålen fint och ta med rotstocken om kålen är riktigt späd.  Smält smör i en stor kastrull, lägg i kålen och fräs någon minut under omrörning
Pepparrotsgratinerad torsk

Pepparrotsgratinerad torsk

Lägg sedan den stuvadespetskålen på tallriken. ett litet strimlat spetskålshuvud. Ett recept ur Jurgen Grossmans kokbok som han vann årets nationalrätt med år 2003