Stuvadspetskål1spetskål 50 g smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk. 500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Stuvadspetskål1spetskål 50 g smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk. 500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
4 Isterband 4 isterband 1 msk smör Stuvadspetskål 800 g spetskål 2 msk smör 1 1/2 dl mjölk (3 %) 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dillfrön ev dill (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera den stekta falukorven med den stuvade kålen, senap samt sallad. 1/4 vitkålshuvud eller 0,5 - 1 huvud spetskål, ca 400 gram eller valfri kål som savoykål, rödkål eller grönkål
Vintervitkål tar längre tid än sommarkål och spetskål. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Av alla de sorter (recept här) , men stuvad vitkål är en favorit. Därför ville jag prova med den mer mjälla spetskålen för att se hur den smaken skulle gifta sig med det syrliga isterbandet
Stuvadspetskål. Ett halvt spetskålshuvud. Stuvadspetskål. Spetskål. Svetta spetskålen i en kastrull. Lägg på spetskålen och kantarellerna avsluta med krondillen och ev
Stuvadspetskål. Ett halvt spetskålshuvud. Stuvadspetskål. Spetskål. Svetta spetskålen i en kastrull. Lägg på spetskålen och kantarellerna avsluta med krondillen och ev
Men allt annat får vi, och då menar vi precis allt – från konfiterad jordärtskocka, på sekunden bränd om rätt sida sotgränsen, via granskott i två utföranden, till husman deluxe i form av torkad lammfiol med stuvad purjo
400 g späd vit- eller spetskål. Strimla kålen fint och ta med rotstocken om kålen är riktigt späd. Smält smör i en stor kastrull, lägg i kålen och fräs någon minut under omrörning
Lägg sedan den stuvadespetskålen på tallriken. ett litet strimlat spetskålshuvud. Ett recept ur Jurgen Grossmans kokbok som han vann årets nationalrätt med år 2003