Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Stuvad lake, 8 personerEn lake i lagom storlek (be att få huvud och skrov till koket)Romsäcken separat4 hela vitpepparkorn2 lagerblad1 morot1 purjolök1 bit rotselleri1 muskotblomma1 flaska vitt oekat torrt vitt vin50 gram smör3 msk mjöl1/2 citron pressad2 msk sherry3 dl grädde1 ägg 2 msk vetemjöl1 dl skorpmjöl3 skivor formbröd3 citroner1/2 kg potatisGör så här
Vill du ta del av fler av mina traditionella rätter så ta gärna en titt på Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrivit med Annika Dahlqvist eller Diabeteskokboken för män, skriven med Lars-Erik Litsfeldt
Stuvade makaroner är så gott tycker jag. 5 dl gammaldags idealmakaroner. 5 dl gammaldags idealmakaroner. Jag äter dem med så mycket muskot och ketchup att jag nästan skäms, men så är de som godast
4 1 l mjölk 1/2 tsk salt 5 dl gammaldags makaroner 1 skalad och skivad morot 250 g broccoli i buketter 1 dl gröna ärter peppar riven muskot 500 g falukorv i skivor 1 tsk matfett Lägg till i inköpslistan
Var sugen på stuvade makaroner en dag och kände att vi ville göra lite annorlunda. 10 dl lättmjölk 1/2 tsk salt 5 dl gammaldags makaroner 1-2 morötter 250 g broccoli i buketter 100 g sockerärter 1 dl gröna ärter salt, peppar och riven muskot 400 g falukorv smör att steka i Koka upp mjölk och salt i en kastrull. 5 dl gammaldags makaroner