Tycker ni om brysselkål. Brysselkål är en grönsak som tidigare oftast kom fram i grönsakshyllorna till jul och den serveras som tillbehör på många julbord
Stuvad grönkål 6 port. Brysselkålen kokar du i ett par minuter i osaltat vatten och låter dem sedan blancheras (tag av från plattan, tillsätt 2 dl kallt vatten och lägg på locket) i 5 minuter
8-16 brysselkål beroende på storlek. 2 salladslökar 8-16 brysselkål beroende på storlek. Härliga fredag. Ännu en tuff arbetsvecka är över, Sverige är vidare till OS final i hockey och vi lagar god middag
Kanske har du kvar lite brysselkål från julstöket. Ingredienser250 gram kokt brysselkål. Häll sedan ner den kokta brysselkålen (ca 15 minuters koktid). 250 gram kokt brysselkål
Förutom dem åt jag brysselkål, vegetarisk prinskorv, rödbetssallad, rödkål, potatisgratäng, grönkålssallad med valnötter och sharon, bruna bönor, stuvad grönkål och ägg från en gård i närheten
Vidare passar grönsaker som gröna ärtor, stuvad spenat eller brysselkål passar till. Istället för hemgjord svampstuvning kan du fylla oxfilén med smaksatt färskost eller färdig stuvad svamp från burk