Lägg på strimlad basilika (eller torkad) och sedan strimlade soltorkade tomater. Eftersom risken är stor att du inte förstår min beskrivning av hur du ska skäraköttet, så kan du kolla in principen här >
Den som inte har tillgång till sådan prima service, får helt enkelt köpa sig en bit hel fransyska, skära den i två centimeter tjocka skivor, och banka ut dessa med hjälp av en köttyxa eller en kavel
(Strimlade basilikablad). I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör. Principen är densamma förutom att fläskfilén ska skäras från långsidan och inte kortsidan
Skala, strimla. Denna kalla sås är även god till kött. Det är en rätt hård liten rackare och det krävs en viss dos av våld för att skära upp den i strimlor
Ta upp köttet och försök skära i skivor. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Strimla bacon fint och knaperstek, krydda med lite svartpeppar. Det är också bra att skära ner köttet i delar och frysa det litegrann så att smeten håller sig kall
Strimla vitkålen med hjälp av en mandolin/osthyvel eller genom att skära tunt med en kniv. Min något ändrade version är med mindre kött i förhållande till sås, lite andra proportioner på ingredienserna och med egen kryddblandning
Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris på toppen, samt eventuellt mer riven pepparroHoppas på en lika underbar dag i morgon med sol och värm, kanske ett bad vid Hofsnäs
Strimla grönkålen men se till att noga skära bort alla hårda stjälkar så slipper du göra samma misstag som jag – det var ganska pilligt att peta bort de hårda små stjälkbitarna innan jag kunde mixa purén
Strimla kålen. På morgonen tar man ut ett smakrikt och smältande mört kött. Vi pratade – på engelska – om landskapet, bergen och hur man gör för att korsa Alperna