Smörj en ugnsform. Rullströmming med kaviar och dill. strömming. Rulla ihop strömmingen och lägg i formen. 5 msk kaviar. 1 msk dill. Kör ca 18-20 min i 200 graders ugn. 600 g strömming. 5 msk kaviar. 1 msk dill. 200 graders ugn
Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ner kaviar och dill. Skölj strömmingen, klipp av ryggfenen och lägg fisken på en skärbräda
Dill. Denna gång i en låda med milda smaker av kaviar, lök och grädde. Gott med strömming. Dill. Häll grädde i en kastrull och koka den skivade purjon tillsammans med kaviaren
Smörj formen vik strömmings/sillfileerna och lägg tätt i formen. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar. 280°+ i ugn i ca 20 min, eller till fin yta bildats på denna låda-gratäng
Förra veckan gick det dock åter uppåt, värken avklingade, orken infann sig igen och med den matlagningslusten och det stod en sillalåda (strömmingslåda) och väntade på herr Mårtensson när han äntrade köket på kvällen
Vik ihop filéerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda moset med kaviar och dill. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller en skärbräda
Lägg strömmingsfiléerna i en ugnsfast form som du haft ströbröd och smör i. Lägg ut fileer´na och salta och peppra men bara lite, tag sedan kaviartuben och klicka ut en liten sträng kaviar mitt på strömmingen
Grädda i ugnen tills det blivit en fin gratinerad yta. Blanda en dressing av grädde, kaviar, dill och schalottenlök, krydda med lite salt (tänk på att kaviaren är salt i sig själv) och peppar