en form med strimlad kycklingfilé och en form med hel, färsk kyckling. Efter en lite trög period vad gäller storkok och matlådetillverkning blev jag nu
Det är smart att göra storkok och lägga i matlådor som man fryser in eller har i kylen. Jag steker tunna skivor kycklingfilé i hemmagjord tandoorikrydda och serverar sedan i ett salladsblad tillsammans med grönsaker och en klick raw cream cheese som jag gjort i förväg (eller vanlig cream cheese såklart)
En gryta som älskas av alla i familjen och nu när Nicke börjat sin första jobbvecka efter semestern är det perfekt med storkok så man kan fylla några matlådor också
Perfekt att göra storkok och för hela veckan. Dela kycklingfilén i bitar och skiva purjolöken. När grönsakspuréerna är etablerade är det dags att tillföra mer smaker och lite kött eftersom det ger mer näring
Höj värmen och Red av med en toppredning (mjöl i en burk med kallt vatten, skaka om till en jämn smet, häll i när grytan storkokar, lite i taget till så tjock du vill ha själva såsen)
Just idag har jag därför passat på att göra lite "storkok". Pastasallad medGrillad KycklingfiléDu behöver till ca 12 pers. 1 kg kycklingfilé500 g okokt pasta, tex spiraler eller penne½ burk pesto1 ask mini-plommontomater1 ask sockerärtor1 burk majs2 rödlökar200 g fetaost1 burk urkärnade kalamatioliver1 tråg ruccola1 stor näve cashewnötterKrydda kycklingen med grillkrydda och stek eller grilla den. 1 kg kycklingfilé
Gör storkok och spar som matlåda. Färsk grönsaker, bönblandning och kycklingfilé, mättande och bra. Nu har minsann hösten kommit på riktigt och vi har en lång Novembermånad framför oss
Perfekt bjudrätt, vardagsrätt eller storkok till många goda matlådor. När jag var i Skåneland för ett par veckor sedan gjorde jag Coq au vin på kycklingfilé