De utav er som läst bloggen ett tag har nog insett att jag är en kokboksjunkie av stora mått och att en klar favorit i bokhyllan är Ottolenghis vegetariska kokbok Plenty
Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint. Låt bönorna rinna av. Tillsätt paprika, soltorkade tomater, salladslök och vitlök och fräs under omrörning
Tiden kommer bero på hur stora potatisarna är, så kolla av då och då och rör om någon gång. TipsOm du önskar mer protein kan du blanda ner ett paket kokta svarta eller vitabönor innan servering
Detta för att de är så små och har en ganska tjock hinna mellan skal och vita. Skär av de trådiga ändarna på bönorna och koka dem i två-tre minuter i saltat vatten
Jag har fått den stora äran att ta fram ett rejält antal recept till projektet och stod hela hösten i köket och lagade en massa olika goda rätter som allesammans ska vara anpassade för den hårt tränande personen med höga krav på både näring och på smak
Blanda ner korianderblandningen med potatisen, och blanda salladslöken tillsammans med bönorna, salladen, tomaterna, basilikan, oliverna, vinägern och kryddorna
Ägg, speciellt vitan. Anledningen till varför baljväxter, bönor och ärtor, inte anses som en del av en stenålderskost följer samma argument som för spannmål
Hos Miss Meister hittade jag ett recept på marinerade vitabönor. Jag använde mig av smörbönor (och salladslök istället för purjo) och dressingen med dijon och dragon är otroligt god
Välj det du har hemma/äter/är sugen på, och toppa med goda bönor och grönsaker. 2 stora msk vegetabiliskt smör eller annat matfett. 380g storavitabönor. 3 salladslökar, strimlade. 2 stora msk vegetabiliskt smör eller annat matfett. 3 salladslökar, strimlade
Och den sista, stora nyheten i grönsaksvärlden för denna gång. ½ purjolök, bara det vita. Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill med korintsås och just dillkött