Vill man så kan man byta ut sockret mot sötningsmedel man mister då sockrets konserverande verkan och då rekommenderar jag att sterilisera eller frysa saften
Häll genast upp på väl rengjorda och steriliseradeflaskor. Jag använder alltid glasflaskor och oftast sådana med det jag kallar "patentkork" i porslin med gummiring och jag älskar verkligen den här fina träbacken från Hus-Modern
Tappa på rena glasflaskor. Möjligtvis lite mycket citronsmak men det är lätt ordnat till nästa kok, å andra sidan är jag inte så glad för alltför söta drycker och citronen gjorde saften lite friskare
Häll på steriliseradeflaskor, skruva på korken och ställ flaskorna upp och ner i ca fem minuter. För den här sortens konserv behöver de bara vara helt rena, inte steriliserade och inte ens helt torra
Häll upp på rena, steriliseradeflaskor. Funkar kanske inte på tunna plastflaskor). Recept på svartvinbärssaft kommer här nedan och pajreceptet som görs med bärmassan från safttillverkningen finns HÄR
Tappa på rena glasflaskor. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Tvätta och skär citrusen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock
Häll upp på flaska eller burk och förvara i kylen om du tänkt använda relativt snart (håller sig länge i kyl om flaskan/burken är helt ren, man kan baka den i ugnen så steriliseras den)