Stick in stektermometern mitt i köttet och se till så att steken ligger så plant som möjligt, använd gärna ugnsfolie till hjälp om den behöver stöttas upp (se bilden)
Det ger det bästaresultatet. Färsk rosmarin, dels som man gnider in steken med men gärna även några ruskor att lägga på steken och kanske till och med några som man lägger på glöden i bästa Jamie Oliver-stil för extra smak och känsla
I en tjockare köttbit, avsedd för flera personer, kan man sätta en stektermometer. Jag är inte bättre människa än att jag gärna ger vika för frestelsen
Lättast att kontrollera att brödet är klart är att använda en stektermometer. Spreja lite vatten på bröden och strö över lite rågmjöl, det ger en vacker yta
På papperet är det inte märkvärdigare än att jag byter ut en del av vetemjölet i ett vanligt ljust surdegsbröd mot rågsikt, men det ger mer än man skulle kunna tro
Lättast att kontrollera att brödet är klart är att använda en stektermometer. Spreja lite vatten på bröden och strö över lite rågmjöl, det ger en vacker yta
Förra gången blev resultatet av min tillagning en torr, trist, smaklös bit kycklingbröst. Idag gjorde jag ett nytt försök att laga till kyckling från Kronfågels handstyckade premiumsortiment