Stek pannbiffarna i lite olja så att dom får färg lägg dom i en ugns form, när alla är stekta lägger man i vitlöken, paprikan och tomatpurén i pannan så att allt får steka lite
Kärna ur och klyfta plommonen/päronen, och fräs dem ett par minuter i en stekpanna med smör. Tillsätt honung och limesaft och koka ihop ett par minuter tills plommonen/päronen börjar mjukna
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel. Klipp katrinplommonen i halvor. Tillsätt kanelstänger, lagerblad, hälften av katrinplommonen, vatten så att det täcker köttet helt (utan att överskrida maxgränsen för tryckkokaren förstås) och buljong/fond
Plommon och äpple passar riktigt bra ihop med en klassiskt rosmarindoftande karre. Fyll hålet med katriplommon, använd sen bindgarn och bind upp steken
Mosa ett eller två plommon per lår och fyll låret med moset. 12 plommon. 1 dl Vielle Prune, fransk plommonsprit. 12 plommon 8 skivor pancetta. 1 dl Vielle Prune, fransk plommonsprit
Man tager vad man haver till denna rätt, men om ni vill passa in i veckomatsedelstanken med en fisk/skaldjursrätt varje vecka kan ni ta räkor till det stekta riset denna vecka