Ikväll blev det i alla fall en macka med stektakantarellerpå tunnbröd, ljuvligt gott. Nu är den bästa tiden att äta svamp och jag tänker ta vara på den så gott jag kan
Ostgratinerade varma mackor med kantareller. Häll på grädden och småkoka samman. Låt svalna på galler. Lät för varma mackor brödens undersidor bli ovansidor för pålägg
Lägg på sallad, knaperstekt bacon, stektakantareller, lökringar och toppa med lite flingsalt. Bred dijonnaise (finns bredvid senapen i välsorterade livsmedelsaffärer) på en rostad macka
Ostgratinerade varma mackor med kantareller. Häll på grädden och småkoka samman. Låt svalna på galler. Lät för varma mackor brödens undersidor bli ovansidor för pålägg
Stuvningen gör du av rensade kantareller i lite mindre bitar som steks i smör med finhackad gul lök. Slänger in en påminnelse om att inte missa en så enkel sak som en kantarellmacka
Sommarens skörd av kantareller började redan i slutet av juni. De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan på pizza eller paj tillsammans med getost
På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag inte sitter inne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret
Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstektakantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter
-) Den här gången blev det en italieninspirerad macka, en bruschetta med olivoljestektakantareller. Vi har fullt med kantareller i skogarna runt oss just nu och vi har plockat flera gånger redan
Har ni några torkade kantareller kvar passar de ju ypperligt i den här salladen, har ni inte det tycker jag ni ska steka på några skogschampinjoner och blanda i