Stekt strömming med dill recept

Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Lägg ut hälften av strömmingenmed skinnsidan ned på en bricka. Potatismos är gott till strömmingen. Börja med att koka potatis om du vill ha det till
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Lägg filéerna i ett lager, fyll på med rödlök och dill (snåla inte med lök och dill). Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Stekt strömming

Stekt strömming

Lägg upp på ett fat och servera genast med skrubbad kokt potatis, rårörda lingon, citronklyftor och brynt smör
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Börja med inläggningslagen. Salta lätt på köttsidan och strö på dill
Stekt strömming med fyllning

Stekt strömming med fyllning

Bred senap och strö på dill på hälften av filéerna. Lägg strömmingenmed köttsidan upp. Stek i smör på medelvärme i 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg. 400 g strömmingsfilé. 3 msk dill
Stekt rågmjölspanerad strömming

Stekt rågmjölspanerad strömming

Garnera meddill. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Jag går vidare med fler smaker av jul. Salta, peppra och lägg lite dill på varje filé. Klipp bort ryggfenan från strömmingen
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Börja med inläggningslagen. Salta lätt på köttsidan och strö på dill
Stekt strömming med persiljesmör

Stekt strömming med persiljesmör

Hacka dill och persilja fint och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarnamed skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Stekt strömming med dillsmör

Stekt strömming med dillsmör

Lägg hälften av strömmingarnamed skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Stekt strömming!

Stekt strömming!

Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken