Lägg filéerna i ett lager, fyll på med rödlök och dill (snåla inte med lök och dill). Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Bred senap och strö på dill på hälften av filéerna. Lägg strömmingenmed köttsidan upp. Stek i smör på medelvärme i 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg. 400 g strömmingsfilé. 3 msk dill
Hacka dill och persilja fint och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarnamed skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Servera som på bilden med färska potatisar samt en dillkvist. Strömming till fyra personer. Komplex pilsner med aromer av nybakat vetebröd, örter, apelsin med en lätt ton av honung
Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Hacka gräslök och dill, strö över. Klipp bort ryggfenan på strömmingarnamed en sax. Vänd strömmingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko