Potatismos medremouladsås. Ofta när man ska planera fisk så är denna lilla goding inte med på listan. Spätta är en underskattad fisk som går snabbt att steka, billig och det mesta passar som tillbehör
Givna stopp är Brösarps backar för att se om gullvivorna står i full blom, Simrishamn för att luncha, Sparrisgården för att bunkra upp med färsk sparris som är så gott och Olof Viktors café och bageri för att fika och köpa surdegsbröd
Servera spättanmedremouladsås, ärtsallad och potatis. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ströbrödet med curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk smör, 1 krm salt och ½ krm peppar. 600 g rödspättafiléer
Ansa och fräs svampen hastigt och servera omgående med kokt och smörskakad färskpotatis, rullad i klippt persilja, samt köpt eller hemlagad remouladsås