Enligt receptet skall salladen serveras till stektryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
När köttet är stekt och fått färg, sänker du värmen, vänder i morot, potatis och steker lite till. 6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan
Bestäm själv om den ska vara varm eller kall, rosa stekt eller medium. Åh, ryggbiff är så jäkla gott. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
Bestäm själv om den ska vara varm eller kall, rosa stekt eller medium. Åh, ryggbiff är så jäkla gott. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
Smak kommer fram mer om köttet är lite rött (vilket är okej eftersom det inte är fläsk), men om du vill ha den genomstekt så låter du den vara i längre tid
500 gram nötkött (tex ryggbiff, rostbiff, entrecote. Krydda köttet med salt och peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i stekpanna eller grillpanna ca 1½ min/per sida för att få den rosa innuti
Bestäm själv om den ska vara varm eller kall, rosa stekt eller medium. Åh, ryggbiff är så jäkla gott. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
4 portioner4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)2 msk hel svart- eller grönpeppar½ tsk senapspulver2 msk solrosolja4 msk konjak2 dl crème fraîcheLåt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen - det gör köttet mörare. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna och stek köttet i 2-3 minuter per sida för blodigt, 3-4 minuter för medium och 5-6 minuter för välstekt. Slå såsen över köttet och servera genast med stekt/bakad potatis och färska grönsaker 4 portioner. 4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)