Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från. Servera med ris eller gör små "tacos" av salladsblad och ät med händerna
Förra fredagen hade vi bestämt oss för att äta upp en bit oxfilé och en bit ryggbiff som låg i frysen, Håkan kände för asiatiska smaker och letade upp ett recept på ICAs sida för recept och mat
Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället
ris. Servera med kokt ris och saltgurka. ris. 500 g nötkött t ex ryggbiff. 500 g nötkött t ex ryggbiff. Det här är en härligt god rätt som går hem många läger
Jag ställer mig dock fortfarande tveksam till det stekta ägget. Bibimbap betyder ungefär ”blandat ris” på koreanska och anses vara Koreas motsvarighet till Sveriges pyttipanna
Grönt te blandas med sesamolja och risvinäger till en lätt marinad till biffen. Det går att byta ut ryggbiff mot oxfilé men då räcker det att dela köttet i två bitar
Ja, köttet i den här rätten är marinerat, friterat och slutligen stekt. Köttet är hur gott som helst redan efter friteringen och kan absolut serveras som det är då med skivad purjolök över och basmatiris
Servera tillsammans med biffarna och kokt ris för den som vill. 4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff. 4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff