Personligen tycker jag laxen gör sig bäst i en lite råare form som när den är gravad, eller marinerad i något, fast självklart är den även utsökt som stekt, grillad eller ugnsbakad med
Lägg försiktigt ner laxen i den varma lagen. Lyft försiktigt över laxen på ett uppläggningsfat. Raggmunk med stekt bacon 4p. Helstekt fläskfilé med champinjoner, gorgonzolasås och potatis och squashgratäng 4p. Inkokt lax med potatismos 4p. ca 800 g laxfilé, skinnfri(går bra med portionsbitar). Skär laxbiten längs med i ca 4 cm breda längder. ca 800 g laxfilé, skinnfri(går bra med portionsbitar)
Laxen får sällskap av kål och broccoli. Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt. ”Lax är en råvara många använder, och så här års är kål ett bra garnityr
Här förekommer visserligen rimmadlax i ett recept och tre varianter på laxforell. Själv återkommer jag gärna till min signerade, lite gulnade och brännmärkta Carl Butlerbok när matfantasin tryter och jag inte orkar med fler av tidningarnas receptvarianter på odlad färsk lax
Det fanns även inlagd stekt strömming och så testade jag Coops recept på rimmad strömming i senapssås, som blev ett gott alternativ till vanlig senapssill
Jag stod på en station där vi gjorde en kräftröra som vi rullade in i en filodeg och sen stekte i ugn och serverade med salladsblad och en sås av creme fraiche och löjrom
Salta laxen runt om. Hetta upp stekpannan och lägg i den avtorkade laxen och stek så att skinnet blir frasigt (skinnet blir som chips när du fjällat) och ytan får fin färg
Rimmadlax med fänkål- och äppelcoleslaw. Lax är definitivt en av mina favoritfiskar och förutom att ugnsbaka den, så gillar jag att snabbrimma den i saltlag så att den blir riktigt krämig då man steker den