Nu i veckan hade jag det till stektrödspätta. Kokos & sesampanerad rödspätta. Som tillbehör hade jag en salsa på mango, koriander, tomat, lime och lök till
Pankopanera lite tofu istället för fisken, eller ersätt den med skivad stekt halloumi. Skiva tomaten. Lägg upp sallad, fisk, tomat, avokado, gurka, lök och majonnäs mellan två bröd och dela sedan mackorna på snedden med en vass kniv
Stek rödspättan i smör. Bred cheddarmajonnäs på brödet, lägg på sallad och skivad tomat. 250 g panerad rödspätta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g panerad rödspätta 2 msk Arla® Klarifierat Smör 4 skivor danskt rågbröd
Halloumi, ångkokt broccoli och kokta glasnudlar stekta i curry, paprikapulver och spiskummin. Kokoskokt råris (använd kokosmjölk istället för vatten), ugnsbakad kyckling med fetaost blandat med grekisk yoghurt, soltorkade tomater och oliver + färgglad sallad till det
Servera nystektrödspätta med potatisskivor, tomatsallad och vitlöksyoghurt. Det här var rätt två i Linas Matkasse och det var smidigt och enkelt och ingen fritering för denna utan fisken stektes i olja och potatisen tillagades i ugnen i tunna skivor
Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
Sen blev det avocadomousse till middag och jag valde att äta det tillsammans med stektrödspätta. Men också med sallad (spenat), tomater, oliver, majs och massor av både pressad citron och persilja
På samma sätt är det med huvudrätten, Rödspätta med serranoskinka, basilika-smörsås & stekttomat. Sista gången jag funderade på att bli läkare var i sju års-åldern