Stekt picnicbog recept

Mangosallad med stekt picnicbog

Mangosallad med stekt picnicbog

350 g Scan Picnicbog i skivor. Strimla köttet fint. Hetta upp en stek- eller wokpanna med olivolja och lägg i köttet, salta och peppra
Picnicbog, pasta och sherrysås

Picnicbog, pasta och sherrysås

Sedan lägger du på grytlocket och låter den brässeras i stekgrytan För stektid besök följande länk. När köttet är genomstekt lägg det på ett annat fat och häll i mjölet i stekskyn och bryner detta
Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis

Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis

Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. cirka 1-1,5 kg picnicbog (en stek), 1 msk olja, torkad rosmarin, vitlökspulver, salt, vatten, 2 kokta potatisar per portion. För 100 gram Picnicbog (2 sp) och 2 kokta potatis (4 sp) blir det 6 sp. 1-1,5 kg picnicbog. 100 gram Picnicbog
BBQ-högrev med  coleslaw

BBQ-högrev med coleslaw

Servera med potatis, coleslaw, stekt lök och saltgurka. 1–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött. 11–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött matolja till stekning 1-2 dl färdig barbequesås (valfri) 1 dl rött vin 1-2 gula lökar, grovhackade 2 vitlöksklyftor, krossade salt och svartpeppar. 1Stekt lök4 gula lökar (eller 2 röda och 2 gula) 2 msk smör 2 tsk strösocker lite salt 2 msk vatten Hel saltgurka till serveringSätt ugnen på 100 grader
Gryta med bogfläsk

Gryta med bogfläsk

ca 600 g grytbitar av picnicbog. Fläskgryta. 1 hackad stor lök. 12 skivade färska champinjoner. 1 hackad grön paprika
Fläskgryta med asiatisk touch

Fläskgryta med asiatisk touch

Picnicbog. 1 mskSambal oelek2 mskCurrypasta (grön)2 mskSoja (glutenfri)3 mskIngefära (färsk)2 stKöttbuljongtärning4 stVitlöksklyfta100 gMorot3 dlGrädde 40%2 dlCreme Fraiche400 gKokosmjölk100 gPurjolök300 gBroccoli250 gChampinjoner (färska)280 gBambuskott (strimlade)1500 gPicnicbog
Korvstoppning!

Korvstoppning!

800 g picnicbog. 800 g picnicbog. I helgen stoppade vi korv. Eller vi och vi, det var till 100% ett Olof-projekt
Ciderbräserad skinkgryta

Ciderbräserad skinkgryta

Ciderbräserad skinkgryta600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande2 msk sojaolja att steka i 1 msk paprikapulver1 rödlök i klyftor1 squash i skivor3 msk färsk ingefära, riven1 msk äppelvinäger2 dl äppelcider2 dl vatten1,5 msk kycklingfond1 tsk saltnymalen svartpeppar200 g sockerärter1 syrligt äpple, i smala klyftorPutsa köttet och skär det i strimlor
Fläskgryta med asiatisk touch

Fläskgryta med asiatisk touch

Jag var sugen på lite asiatiskt och hade en stor bit picnicbog hemma. Den här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på

Hemgjort.

Rullades till böllar och stektes i omgångar. Picnicbog och högrev. Stekte dem med schalotten, timjan, svartpeppar, vitlök och smör/olivolja
Två rätter av en picnicbog (fläskbog)

Två rätter av en picnicbog (fläskbog)

De skivade bitarna bultade jag ut under plast på skärbrädan, kryddade med salt och peppar, vände i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd innan jag stekte på medelvärme tills schnitzlarna hade gyllenbrun färg och var genomstekta
AFRICANA GOES GRYTA

AFRICANA GOES GRYTA

Tidigare ikväll åt vi en jättegod köttgryta gjord på grytbitar av picnicbog (gris). 600g grytbitar av gris, gärna picnicbog
Fläskkött i jordnötssås/sataysås

Fläskkött i jordnötssås/sataysås

Grytkött i bitar, t ex fläskkotlett, picnicbog, eller något annat, ca 400 gJordnötssmör 0,5 dlKinesisk soya 2 msk eller lite merKrossad vitlök 2-3 klyftorSambal oelek 2 tsk eller mer om man villSmör - att steka iVatten 1 dl eller efter smak för lagom konsistensSalt och peppar efter smak, men det är inte säkert det behövs

Palt med picnicbog i mitten

Bruna bönor och fläsk, ugnspannkaka, steka bogfläsk och potatis, makaroner och stekt bogfläsk. Han kom fram till att picnicbogen var slut

Saftig Skinkstek

Skinkstek eller picnicbog, bägge går lika bra att använda. Stektid & temperatur… Stek i ugn på 175 grader ca 2 timmar för denna storlek. Är du osäker, använd en stektermometer och ta ut grytan när temperaturen visar 63 grader