Stekt pangasius recept

Fiskgratäng med kantarellsås

Fiskgratäng med kantarellsås

1 kg Hajmalfilé (pangasius) eller annan vit fisk. 1 kg Hajmalfilé (pangasius) eller annan vit fisk. Nu finns det mycket kantareller i skogen, då passar det att göra en god fiskrätt med kantareller
Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Fiskburgare På Mitt Sätt

Fiskburgare På Mitt Sätt

1 kg Hajmal/ Pangasius. Hacka fisken i matberedare, blanda med lök, ägg & mjöl. Smaksätt med kryddor. Forma färsen till biffar/burgare & vänd i ströbröd blandat med citronpeppar
Fiskkakor med syrlig dipp

Fiskkakor med syrlig dipp

500g pangasius fiskfilé. Skär fiskfilén i mindre bitar. Skär bönor i tunna skivor. Lägg ner fiskbitarna i en matberedare med fisksåsen, äggen, ostronsåsen, currypastan och tempuramix
Veckomatsedel vecka 14, påsklov....

Veckomatsedel vecka 14, påsklov....

stekta brödkrutonger(tärna bröd och stek i smör). Om ni vill så kan ni ha stekt tärnad bacon i också. stekta brödkrutonger(tärna bröd och stek i smör)
Ljuvlig fisk på grönsaksbädd

Ljuvlig fisk på grönsaksbädd

1 påse pangasius filéer. 1 påse pangasius filéer. Den här fiskrätten är otroligt välsmakande och tilltalade såväl barn som vuxna
Onsdag

Onsdag

Stekt fisk med örtig coleslaw. Vit fisk av valfritt slag, förslagsvis flundra, torsk eller Pangasius. Pofiber

Torsdag

Nu använde jag just Pangasius som fisk i dag, en mycket god vit fisk som är lite tjockare vilket innebar att jag fick efterköra den en stund i ugnen

Hajmal med nudelwok

Lägg upp nudel-grönsaks-blandningen på tallrik och "toppa" med stekt fisk. Halvtina fisken så att ev vattenglasering smälter bort

Haj-Mal under lök och olivtäcke

600 g pangasiusfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och skär paprikan i ca ½ cm stora tärningar. Blanda paprikan med1msk olivolja och häll detta i en ugnsfast form som är lagom stor att rymma fiskfiléerna, lägg sedan i fisken med paprika under men se till att det även blir lite paprika som syns

Fiskkakor med syrlig dipp

Ingredienser500g pangasius fiskfilé1 dl långbönor/haricots verts1 röd chili skivad5 limeblad skivade1 msk thai röd currypasta1 msk fisksås1 ägg1 msk ostronsås2 msk tempuramix(Gogi)4 dl rapsolja för att steka iTill sås. 500g pangasius