Till dessa godbitar skar jag oxfilé i skivor som jag stekte i smör och rörde ihop en madeirasås. *När köttsaften tränger upp ordentligt är är köttet rött/rosa och när köttsaften har fått en lätt rosa färg så är den lätt genomstekt
Blanda nu ihop oxfilén med pastan. 600 gram oxfilé. 1 tsk svartpeppar. 600 gram oxfilé. 1 tsk svartpeppar. Galet gott blev denna rätt som blev uppskattad av alla
Krydda med salt och svartpeppar. Stek tills den fått gyllenbrun färg och är genomstekt. Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev
½ dl kalvfond (vi gjorde av skyn som blev efter vi stekt på oxfilén + lite kalvfond). Skala och hacka scharlottenlöken fint, fräs den mjuk i smöret (eller i skyn från det stekta köttet)
Dags att steka eller grilla oxfilén. Tillsätt tomatpuré och svartpeppar samt fräs någon minut till. Lägg över oxfilén i en ugnsform och sätt gärna in en termometer i mitten av en köttbitarna
Sätt en stektermometer med spetsen mitt i köttet och ställ in köttet bredvid cocotterna i ugnen. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Här hittar du helstekt rostbiff. Personligen tycker jag en bit biff är mycket bättre än oxfilé. Salta och peppra rikligt, jag förespråkar nymalen svartpeppar
salt och svartpeppar. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. 800 gram ryggbiff i bit, hel oxfilé eller rostas. 2 hela svartpepparkorn. Häll vinäger, vin, dragon, svartpeppar och schalottenlöken i en kastrull och låt reducera tills det återstår ca 3 msk vätska. 800 gram ryggbiff i bit, hel oxfilé eller rostas
svartpeppar, från kvarn. Det vankas nyårsafton och det är många som vill äta oxfilé då. Krama ur vätska ur potatisen och blanda potatisrivet med flingsalt och svartpeppar efter tyckte och smak