Samma går ju såklart att göra med flera kryddor, jag gör likadant med basilika och persilja. Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp
Hacka oliverna fint, riv skalet av halva citronen, hacka persiljan och vitlöken fint. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
Plocka små blad från persiljan och blanda ner tillsammans med kryddor. StektMakrill till middag Metro, en stor butik som säljer främst till hotell och restauranger, har en mycket fin fiskdisk
Stekt strömmingsflundra. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Jag serverade medhalvrå-stekt potatis (koka potatis aldente, låt svalna, skiva och i stek persilja samt lite grillkrydda, salt och peppar tills yta och knaper uppstår) plus stekt svamp, ajvarsås och sallad
Stekta sugarsnaps, sallad, bulgursallad med bönor och en makrillfilé. Men toppengott medmakrill ju. Jag åt makrill i fredags, hade längtat efter rökt makrill i flera veckor
Du kan använda rester av kokt eller stekt fisk istället eller någon annan varmrökt fisk. Till den här lättlagade gratängen använde jag en varmrökt, hel makrill
Under tiden det stekte ihop sig vispade jag ihop ett par ägg med lite mjölk, grädde och riven ost. I tisdags blev det en supersnabb vardagspasta medmakrill, tomat och ärter
Ät sill, makrill, vildlax, tonfisk, regnsbågsforell, sardiner, ostron. Persilja och vitlök är det däremot helt fritt fram med och något du bör inkludera dagligen
Makrill är en nyttig fisk som vi ofta återvänder till, vi gillar den knaprigt stektmed smakrika tillbehör att det dessutom går fort gör ju inte saken sämre