I stekpannan som jag stekt köttet hällde jag ner kryddorna och fräste hastigt och hällde på vinet och fick så med ALLA smaker från stekpannan när jag hällde ner det i grytan
Då stekte jag bacon i små bitar tillsammans med löken i en gryta till det mjuknat. Tisdagens köttgryta på köttet från Slakteriet blev riktigt lyckad
Rårivet rotselleri blandat i en majonnäs- eller gräslökssås är mycket gott till stekt kött. 4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
På menyn kunde man alltid få stekt salt sill med sur grädde. Sillbullar200 gr urvattnade saltsillfiléer100 gr kokt kalvkött (t ex märgpipa)250 gr kokt potatis1 liten rödlök eller 1 schalottenlök1 ägg2 tsk potatismjölVitpepparRågmjöl och ströbröd till paneringSmör att steka i
(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. En klassisk Biff Bourguignonne som riktigt smälter på tungan är perfekt Söndagsmat som nästan sköter sig själv
Receptca 1 kg nötkött, grytbitar, högrev eller märgpipa spelar ingen roll(Jag hade älgkalv i frysen så jag tog den)2 msk smör att steka i15 kryddpepparkorn4 lagerblad2,5 msk vetemjöl5 dl kalvfond2 morötter2 gula lökarSkär köttet i mindre bitar
Ta bort kryddpepparn och tillsätt stekt aubergine, stekt zucchini, tomatpuré, dijonsenap och rödvin, så blir det en helt annan gryta, typ Norrland möter Frankrike
Ta bort kryddpepparn och tillsätt stekt aubergine, stekt zucchini, tomatpuré, dijonsenap och rödvin, så blir det en helt annan gryta, typ Norrland möter Frankrike
Oxbringa, märgpipa el. Skär lök, morötter och selleri i stora bitar och lägg i botten på en långpanna eller ugnsform tillsammans med några kvistar av de färska kryddorna och lagerbladen