Bryn någon msk smör samt baconfett i pannan tillsammans medkaprisenoch häll det över levern. Lägg över levern på ett fat och lägg på baconskivorna, äpplen och rödlök
Servera med kokt eller stekt potatis, tomat- och rödlökssalladen och kanske någon grönsallad. Lägg levern på ett serveringsfat, strö över baconochkaprisröranoch sen den hackade persiljan
Och då pratar vi stektlever. Senast jag åt lever var den just stekt i stora skivor. Istället en välsmakande balans mellan salt bacon, syrlig syltlök ochlever som faktiskt inte var särskilt trådig
Fräs under omrörning, och låt levern bli i stort sett genomstekt. det var tillsammans medbacon det enda jag erkände för mig själv att jag verkligen saknade under mina förvirrade år som vegetarian, men lever , det föll mig verkligen inte i smaken
Ja, du ska få ett mellanmål mellan måltiderna - men det ska komma från levern. (Jag äter tre ägg och ett halvt paket bacon på morgonen, eller en burk makrill i tomatsås med majonnäs
Här ser ni patén serverad på en sallad tillsammans medkaprisochstektbacon, jag kan också tillägga att jag adderade några skivor brieost i efterhand vilket satte pricken över i
snitt (smörkaka och philadepiaost) ett glas cider / alkoholfri. 1 glas vatten leverbacon sallad kapris. 2 glas vatten stekt lax sås (smör äggula senap) sallad (gurka Blandad småblad olivolja morot). 1 glas vatten leverbacon sallad kapris. 2 glas vatten stekt lax sås (smör äggula senap) sallad (gurka Blandad småblad olivolja morot)
Fräs kaprisen i samma stekpanna när köttet är stekt. Servera levernmedbacon, kaprisoch potatispuré. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper
Håll kolla levern inte blir överstekt, den ska vara ljus rosa inuti (och inte brun/beige). Lägg upp levernmedbacon ovanpå, häll på såsen ur stekpannan och toppa med finhackad persilja ochkapris
Servera medkaprisen, pancetta och kanske lite stekta skogschampinjoner. Jag och många i min generation minns dock med fasa de hårdstekta sulor med lingonsylt som ibland dök upp skolbespisningen
Lägg baconskivorna på levernoch garnera medkapris, hackad rödbeta och persilja. Vispa ur pannan med hett vatten och crème fraiche och häll såsen över leverskivorna
För mycket stekt så blir de torra och det vill inte leverns vänner. Kontrollera så de inte blir för genomstekta, man ska ana lite rosa men absolut inte rött
Jag och maken som båda är galna i lever satt tysta och mumsade…rödlöksskyn var suveränt god ochlevern perfekt stektoch till ochmed den kokta romansalladen smakade gott