Servera laxen med pressad potatis, den kalla såsen och löken. Stek laxen och salta och peppra. Blanda crème fraiche och sweet chilisås, låt dra i kylen ett tag
Äggen är ju påskens huvudperson liksom, men det får oftast sällskap av bland annat Janssons Frestelse, köttbullar, prinskorv, lammstek och laxiolika former
Peston är jättebra att ha på fisk som torsk eller lax som du ska ugnsbaka, gör då så här. Frittatan kan man äta utan tillbehör, räkna då att den räcker som huvudrätt till två personer, eller så gör man som vi och lägger ett gottsällskap på tallrikarna
Fänkål stekt med lök och en aningvitlökiolivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta iolivolja, var ett annat gotttillbehör
Jag smörstekte också färsk, skivad rödlök tillminapannbiffsmörgåsar, det blev väldigtgott. På bisonfärsen gjorde jag riktigt läckra pannbiffar, som sen serverades på smörstekt bröd med stekt lök och nyplockade lingontill
Om du har litevittvin är det gott att hälla en skvätt runt fisken. Här fickkaprisensällskap av finhackad schalottenlök, sardellfiléer, örter och citronsaft samt en liten gnutt chili som rördes ner i crème fraîche till en härlig sås full av umamismaker
Ett tips att få fisken perfekt är att använda stektermometer om man är osäker. Med en gräslöksås på vittvin och grädde så har ni en festrätt vilkenregnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra