Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta medkinakål (sk salladskål). Strimla det vita på salladsbladen och stek dom någon minut i olja tillsammans med de hyvlade morötterna, paprikan och purjolöken
Smaksätt med fisksås, soja och ostronsås. Lägg ut ett ark med kortsidan mot dig. Pensla kanterna med lite olja, vik över den nedre kanten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle
Servera med ris och chilisås. Pensla med teriyakisås och pressa limesaft över. 3 morötter. 300 gr kinakål eller Pak Choy. Skär morötter, zucchini och paprika i 1 cm stavar. Börja med att steka morötterna ca 2 minuter, lägg i zucchinin och låt steka med 1 minut. Blanda allt och smaka av med salt och peppar 4 pers. 3 morötter. 300 gr kinakål eller Pak Choy
Andra saker som nog är gott att stoppa i är små klyftor champinjoner/shiitake, strimlad "kinakål", större groddar, chili mm mm Och nästa vecka ska jag testa att byta ut nudlarna mot bönpasta
Och i likhet med modebranschen svänger trendpendeln rejält när den väl svänger. Denna kreativitet hittade en ny kanal i och med att jag slutade äta kött och jag började experimentera med nya vegetariska rätter och botanisera i grönsaksdisken
Servera omedelbart, överströdd med den strimlade norin. 1 msk solrosolja150 g fläskfilé, skuren i små stavar5 salladslökar, skurna i mindre bitar1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar200 g kinakål, finskuren500 g äggnudlar2 msk vatten2 msk japansk sojasås1 msk Worcestershire sås1 msk saké2 tsk strösocker2 ½ dl böngroddar1 ark nori, skuren i tunna strimlor1. 1 medelstor morot. 200 g kinakål
Kinakål, salladslök och koriander finskivas. Som en Ramensoppa med dumplings. Det var en av de bästa sakerna med att skriva vår viltbok, då styckade vi så mycket själva och då får man väldigt bra buljongmaterial
Skala och skär morötterna i tunna strimlor, strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant
Som tillägg till wokar föredrar jag stekta nudlar framom ris. lök, morot, kinakål och kyckling. Hade inte lagat wok på jätte länge, så igår bestämde jag mig för att laga wok med de ingredienser jag nästan alltid har med i wok