Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfiléstekt med vita bönor, ugnsbakade tomater med fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Kalkonenstektes på en bädd av lite olja, morötter, gul lök, vitlök, katrin plommon och äpple. Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr
Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. 200 gr Kalkon
En stekt Tomathalva med Vitlökssmör och en näve gröna blad kompletterade det hela. Kalkon-Souvlaki Det har förekommit ganska mycket kalkon i mina recept sen jag kom ner till Alanya
Hacka paprikan, skiva moroten med en potatisskalare och strimla skinkan/kalkonen. Stekt ris är faktiskt en av mina favoriträtter och det bästa är att man kan ha i precis vad man vill
Du kan frysa både den råa, fyllda kalkonen och den färdigstekta. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt