Späd med vatten mot slutet av stektiden. smord eller med bakplåtspapper. I brist på tid, eller vad jag nu ska skylla på, så blev det en hollandaisesås gjord på pulver till, men vill man kan man ju naturligtvis göra sin egen hollandaiseås
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Lägg de förvällda, väl avrunna mangoldbladen i botten av en ugnsform, lägg fiskbitarna ovanpå och bred över pesto på dessa, strö över den stekta svampen
När det stekta ägget är klart lägger du på övriga ingredienser och sist men inte minst laxen. Receptet är inriktat mot LCHF men det går jättebra att äta även om man inte följer något särskilt förhållningssätt, det är en riktigt god middag helt enkelt med Lax, Broccoli, Bacon & Hollandaisesås
Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt
Ångstekt kyckling med färsk grönsallad. Receptet här får därför bli "Stekt vildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta
Grönkålscrèmen är en favorit i mitt kök som jag gärna serverar till fisk, kött och fågel. Den går också utmärkt att blanda med nykokt pasta och kanske rökt lax, räkor, fetaost eller annat man har lust med eller hemma i kylen, så gör gärna en lite större sats av grönkålscrèmen när du ändå håller på
Idén var att göra en rätt med både kokt och stektfisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna