Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklarsamtidigt som hela lägen luktar stektfisk
Förutom fisk och potatis tänkte jag ha en vitvinssås så förutom att starta potatiskoket så började jag även med såsen som jag ville skulle stå ett tag och “mogna” medan jag tillredde det andra
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås
Dessa plankor gjorde jag med laxfiléer som jag stektei panna med smör, örter, salt och peppar. Vare sig du lagar planka med kött, kyckling eller fisk så är såsen viktig
Torskrygg är en stor favorit här hemma när det kommer tillfisk och när man rimmar den och steker den i en stekpanna så får den så himla god smak och en knaprig yta
Att rosta kål i ugnen blir ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och kyckling. Vitvinssås. Här använder jag spetskål, men om vitkålen är mjäll och fin går det lika bra
Tag upp filéerna när de är nästan genomstekta och ställ åt sidan. Fisk är ju det första valet, men nu råkade vi ha broiler hemma så min bättre hälft fick fråga Google
Idagfick det blistekttorskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstektbroccoli samt rödlök som jag reducerat ned med litebalsamvinäger, hade kvar litevitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med litepersilja
smör tillstektning. Förutom äran så bestod den av en blombukett och ett presentkort på Monrads fisk & deli, en lokal restaurang och färskvarubutiki Djursholm