Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren. En av de fiskearter vi fiskade när vi var i Norge var uer, eller kungsfisk som den kallas i Sverige
Bred den stekta löken ovanpå. Ca 600 gr rensad och filéad abborre, (ett fryst upptinat fiskblock fungerar också utmärkt) 70 gr färsk spenat, 1 stor strimlad gul lök, 2 dl grädde, 2 dl lättcrème fraiche, 2 msk dijonsenap, 1 dl finstrimlad salladslök eller purjolök, 1 dl finhackad gräslök, svartpeppar, salt och riven ost. Ca 600 gr rensad och filéad abborre,
Sen stekte jag dem i smör och olja, får vara ganska mycket fett i pannan så att paneringen har en chans att suga upp det och bli sådär härligt knapriga
Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"
Meta upp lite abborre, filéa den och vips, världens godaste mat. Min pappa har en båt och vissa somrar har vi fått så mycket abborre att vi har kunnat äta filéerna som godis
Tyvärr är jag helt värdelös på att byxa abborre. 10 abborrbyxor 2 ägg grahamsmjöl att panera i salt smör Vänd abborren i äggen, och sedan i grahamsmjölet Salta Stek i smöret tills paneringen fått fin färg på båda sidor
Stekt blir den bäst fjällad och filead, är dock mycket arbetskrävande och serveras oftast flådd. Jag börjar med en av de godaste fiskar jag vet – abborren