Jag stekte min panerade Camembert i olja och lite smör i en liten stekpanna. Första gången jag åt friterad camembert var i Piteå på Noliamässan för ett X antal år sen
Cambozola - camembert och gorgonzola i kombination är en ganska snäll ost som ändå har mycket smak. Att gratinera skivad fläskfilé med smått och gott i en krämig ostsås - det är både väldigt gott och väldigt enkelt
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Galette CamembertDen enklaste och kanske mest typiska av alla galetter är den som är fylld med camembert och serveras med en sallad med valnötsdressing
gravat och kallrökt renkalvinnanlår, jajemensan, grönpepparsalami, hit med det, Camembert från Eskesta, Tages Tuffa, en ost med bett i, de sötaste små dvärghönsägg man kan tänka sig, måste ha några, enrisrökt sidfläsk, lite av det också
Ja, och så älskar jag camembert och chèvre, men längre än så går inte mina kunskaper. Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda med gratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter
Under tiden gör du tomatsåsen, använd pannan du stekte bacon i. 50 g camembert. 50 g camembert. Mac n'cheese är lika amerikanskt som äpplepaj, revbensspjäll och korv, det vill säga inte särskilt haha
Nu åt vi i alla fall upp, som vanligt snabbt stekt i panna och sedan stoppad i ugnen med termometer. Till efterrätten hade vi planerat friterad camembert med varm hjortronsylt och champagne, och när vi sitter som bäst efter maten och pratar, med vackra bordsdekorationer, tända ljus och klassisk musik i bakgrunden sneglar Adrian på klockan och säger - du, det är 18 minuter kvar till tolvslaget. värmde 1,5 liter rapsolja i en kastrull på induktionshällen - Adrian hämtade sin termometer och kontrollerade hur temperaturen steg medan Flora snabbt tog den jämtländska camemberten, en hel liten rund ost, och vände i vatten, mjöl, ägg och ströbröd
Rådjurssadeln putsade vi fin och stekte den som senast, dvs på en plåt på spisen. Till efterrätt fick vi tre goda ostar, en Camembert, en blåmögel från spanien samt en opastöriserad getost