Lagom till middag stekte vi låren i mer ankfett, det var knappt att de höll ihop och köttet hade blivit aningens torrt men smaken kan jag verkligen inte klaga på
Anklåret var perfekt stekt och föll isär när gaffeln rörde vid den. Till huvudrätt serverades långkokta anklår med tryfferad brysselkål kokta i brieost, citronpicklade morötter samt kalvsky och potatis
Stekte försiktigt lätt finskuren vitkål och mindre bitar av purjolök i smör tills den mjuknat något, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn och glaserade allt med ett par skedar flytande honung
Helstekt oxfilé med bourguignonsås och tryffelpotatispuré12. Stektanklår (eller kycklinglår) med tryffelpotatismos, bladsallad och senaps-,vitlöksvinägrett 19
Skulle göra ugnsstekt potatis på kvällen och behövde ta ut formen och tappade greppet om formen så den vickade över och vips hade jag en ankfett indränkt ugn och ett infettat golv
Förra veckan kom jag över några burkar med ankfett och några fina anklår och slogs av den utmärkta idéen att göra confit de canard, eller confiterad anka som det heter på svenska