Stekt abborre rågmjöl recept

Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Lägg upp rågmjöl på en djup tallrik. Salta filéerna runt om och vänd dem på båda sidor i rågmjölet. Räkna ca 3 minuter på vardera sida tills de får färg och är genomstekta och fina. 1 dl grovt rågmjöl
Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Salta och peppra och vänd i rågmjöl. 2 dl rågmjöl. 600 g abborre

Abborrfiske för själens skull

Jag vände abborrfiléerna i rågmjöl som jag blandat med salt och peppar, stekte dem i smör, lade dem på knäckis och droppade över lite citron
Stekt strömming med dillmos

Stekt strömming med dillmos

Vi hade förhoppningar om den, för är det något jag saknar på sommaren ombord på båten är det smaken av färsk dill till potatis eller nyfångad abborre
Glänsande silversmycken

Glänsande silversmycken

Pressa citronsaft över den stekta strömmingen och serveradem genast med kokt nypotatis, en fräsch sallad och en gräddfils-sås