Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre. Till det serveras grönsaker som bryns i olivolja med tomat, honung och vinäger som blir åt det sötsura hållet
Förväll grönsakerna, var för sig, i lättsaltat vatten så att de fortfarande har tuggmotstånd. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
ex lax, sik eller abborre i stället. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
när grönsakerna känns mjuka tillsätt då. när grönsakerna känns mjuka tillsätt då 2 dl grädde och koka åter upp,smaka av med vitlök,örtsalt,svartpeppar och sista persilja
Sen stekte jag dem i smör och olja, får vara ganska mycket fett i pannan så att paneringen har en chans att suga upp det och bli sådär härligt knapriga
Nu på morgonen har jag hunnit koka inläggningslag till mina grönsaker och göra marsipan. Meta upp lite abborre, filéa den och vips, världens godaste mat
m och tillsätt salladen och de övriga ev grönsakerna. När ca 5 minuter återstår av koktiden steker man abborren i ½ smör och ½ olja, enbart på skinnsidan, salta och peppra