Stekt abborre fraiche recept

15 Spara

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Rör sen ner grädde och crème fraiche. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta. 2 dl Crème Fraiche
0 Spara

Nystekt aborrfilé med Ingalills varma potatissallad och löjromssås

kokbar creme fraiche. Börja med såsen, koka upp grädde och creme fraiche tillsammans med vitvinsvinägern, låt sjuda ca 10 minuter, vispa sedan i smöret klickvis lite i sänder, håll såsen ljummen vid sidan av spisen – OBS. När ca 5 minuter återstår av koktiden steker man abborren i ½ smör och ½ olja, enbart på skinnsidan, salta och peppra
Sökförslag och sidor