Stekt abborre fraiche recept

Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. ½ dl lättcrème fraiche. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer

Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer

Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer (4 portioner). 1 msk creme fraiche. 600 gram laxfilé (skulle egentligen vara abborre/gös). Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer (4 portioner). 1 msk creme fraiche. 600 gram laxfilé (skulle egentligen vara abborre/gös)
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Rör sen ner grädde och crème fraiche. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta. 2 dl Crème Fraiche
Fish & Chips

Fish & Chips

Jag stekte den panerade fisken i smör och lite olja i stekpannan och potatisarna gjorde jag i ugnen. Abborre,
Fräsch fisk- och fruktsallad på tunnbröd

Fräsch fisk- och fruktsallad på tunnbröd

Jag har fortfarande massa abborre kvar men nu ligger den i frysen, färdigpanerad och förstekt. P Man behöver ju givetvis inte använda stekt panerad fisk, utan jag kan tänka mig att denna sallad och röra även passar bra med t

Min goda gräslöksabborre

Bred den stekta löken ovanpå. Blanda ihop grädde, crème fraiche, dijonsenap, hackad gräslök, salt o peppar

Klyftpotatis

Stektabborre, ugnsstekt potatis och sås. Ugnsstekt potatis. Abborre,. Stektabborre, ugnsstekt potatis och sås

Stekt abborrfilé

Blanda crème fraiche och fransk senap. Häll ner blandningen i pytten, när ett par minuter återstår av stektiden

Fish and chips på abborre

Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 1 msk crème fraiche. Börja med citrondippen. Vispa ner oljorna droppvis i äggulorna