Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Nr 1911, 52 kr filé av fast vit fisk, t ex gös, abborre, torsk
Den liknar abborre i smaken. Servera den stekta fisken med äggsås och stekt zucchini. Stekt fisk med äggsås 2 port. Fiskebåtar i Alanyas hamn… Stekt fisk med äggsås 2 port
När jag var liten tyckte jag om hönökaka med smör och skinka, mormors och morfars pannkakor med stekt fläsk, mammas fläsk med löksås, mammas fläskpannkaka (ser ni ett mönster
ex lax, sik eller abborre i stället. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta