Vi åt ytterlår. Det är Y-vecka nu. Y är annars en bokstav som ser ut som en mutta tycker jag. Jag överraskas fortfarande över Leons okunskap då det kommer till kött
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Sticka näsan i en burk med timjan, besluta sig för huruvida man ska steka köttet i smör eller olivolja eller en blandning av båda, fundera över om man ska slänga ner en halv chilifrukt i grytan fast det inte står i receptet och så vidare och så vidare
Smör att steka i. Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt)
Lyft då ur fläsket, lägg det i en skål och använd fettet i pannan till att steka löken i. Om de är små kan man steka dem hela, annars bör de delas i hälften
Häll i 0,5 dl rapsolja och börja steka grönsakerna i hög värme i ca 5 min, efter ca 2 min häll 1 dl sweetchilisås, lägg i köttet, stek i ca 2 min. (du kan också lägga nudlarna i grönsakerna och servera allt på ett fat) 400 g ytterlår eller kycklingfilé eller fläskfilé
Jag gillar både innanlår, ytterlår och rostbiff och tillagar dem på samma vis. VI köper lokalt, naturbetat kött varje år och delar köttbitarna med våra vänner