Steka svart trumpetsvamp recept

Soppa med svart trumpetsvamp

Soppa med svart trumpetsvamp

Har ni lyckan att ha svarttrumpetsvamp hemma så är en soppa av den underbart god att äta. 3 msk smör att steka i. 3 charlottenlökar 3 msk smör att steka i
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. 1 rödlök / 150-200 g rotselleri / 0,5 chili / 1 dl förvällda kantareller / 1 dl blötlagda svartatrumpetsvampar / 3 dl rödvin / 1 dl vatten / 2-4 msk kalvfond / 0,5-1 köttbuljongtärning / 1-2 msk rödvinbärsgele / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk japansk soja / 1 burk crème fraîche / smör och olivolja att steka i. 1 dl blötlagda svartatrumpetsvampar
Älg- och vildsvinsbiffar

Älg- och vildsvinsbiffar

Smör och rapsolja att steka i. Timjan, enbär och svarttrumpetsvamp förhöjde smaken från skogen. Sila ner stekskyn, tillsätt fond, Worcestershire Sauce och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen
Lamm och gratäng

Lamm och gratäng

Har du torkad svamp kan du med fördel smula i den redan nu, har du färsk kan du smörsteka den och sedan lägga i den
Lunch med Karl Johan

Lunch med Karl Johan

murklor…svarttrumpetsvamp…. Jag tror min sambo var en svamphund i sitt förra liv. Han behöver bara gå utanför dörren här i stugan och vips växer det upp svampar där han står…verkar det som i allafall
Boeuf Bourguignon – en fransk helkväll

Boeuf Bourguignon – en fransk helkväll

På en yta stor som någons första lägenhet plockade vi svarttrumpetsvamp i nästan en timme. Kockrocken är svart och av klassiskt snitt med passpoal
Nyårsafton 2015

Nyårsafton 2015

Oxfilén stekte jag i tjocka skivor och serverade på en bädd av krämig svampstuvning med svarttrumpetsvamp, trattkantareller och skogschampinjoner
Rökt svartrot med smaker av skog och mark

Rökt svartrot med smaker av skog och mark

Låt den steka glansig ihop med löken. Till rökt svartrot serverar jag en svampsås, en svampstuvning och lite torkad svarttrumpetsvamp som jag malt ner till ett pulver
Lyxmiddag i ord och bild!

Lyxmiddag i ord och bild!

Hollandaise med färsk svart tryffel serverad med ölen Asparagus från Alvinne/L’Anti. Smörstekt gös med Creme Ninonpuré, rödgrön trumpetsvamp, trattkantarell samt smörslungade ärtor