När vi åt kött brukade jag göra den här gratängen med stekt bacon eller tärnad rökt skinka, men eftersom viinte äter kött längre så har jag ersatt köttprodukterna med rökt ost
Låt vitlökshacketsteka med någon minut. Lägg skinkani en långpanna och sätt in den mittiugnen. Till påsk brukar pappa göra en kall skinka som han serverar tillsammans med en hemgjord mimosasallad
sparsamt med salt (skinkan ger sälta). Börja gärna med tomaterna dagen innan eller under eftermiddagen eftersom de blir bäst när de fått stå i flera timmar och långsamrostats iugnen
Kokosfett eller smör att stekai. Vet ni hur sugen man blir på mat och fika när man läser underlaget till en lagändring som trädde i kraft nu vidårsskiftet
Tillsättriset och låt det steka med tills det sugit upp oljan. Iverkligheten skulle det vara dags att förbereda kycklingen nu och fortsätta med risotton när kycklingen ställs iniugnen men jag fortsätter med risottoreceptet och skriverkycklingen nedan men om ni skall få timingen rätt så vet ni hur ni skall göra
Det blev en norsk odlad torskfilé som kryddades med färsk salvia och lindades med lufttorkad skinka. Finhacka schalottenlök samt vitlök och bryn sedan dessa på lågvärmei smöret