Steka lamm recept

Långkokt lamm á la dn.se

Långkokt lamm á la dn.se

Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Långstekt lamm med örter

Långstekt lamm med örter

2-2,5 kg hel lammstek med ben. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och låt steka till en innertemperatur på ca 62-65 grader, ös steken med stekskyn ett par gånger under tiden

Lamm Med Potatisgratäng Och Rödvinssås

Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist. Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm
Lamm hör påsken till!

Lamm hör påsken till!

Snart är den här, PÅSKEN och den är start förknippat med lamm. I min familj har vi aldrig haft lamm som tradition
När lammen tystnat...

När lammen tystnat...

Köttet det lagades på spett över öppen eld menkunde också stekas i stenugnen man hade till för att grädda sittbröd i
Lamm - bräserad skank

Lamm - bräserad skank

Viktigt att inte stressa, utan steka långsamt så att de blir fint stekta med fin färg. Bräserad lamm skank, tar lite tid att göra, men den sköter sig nästan själv när den väl bräseras
När lammet tystnar…

När lammet tystnar…

Lammstek med fördel. Jag älskar en vällagad stek. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Lamm med hasselbackspotatis

Lamm med hasselbackspotatis

Vad är en påsk utan ägg och lamm. Därför blev årets påskaftons middag lammytterfilé med hasselbackspotatis och självklart min favoritsås- bearnaise
Lamm provencale

Lamm provencale

Men jag kan lova att skivad lammstek blir precis lika gott, om inte godare. Perfekt till lamm med vitlök
Lamm och gratäng

Lamm och gratäng

Har du torkad svamp kan du med fördel smula i den redan nu, har du färsk kan du smörsteka den och sedan lägga i den
Lamm i brynt ankfett

Lamm i brynt ankfett

Denna gång blev det två sorters kotletter, den ena kalv och den andra lamm. Eftersom kalven tillagats på lördagen blev det lammkotlett med kantareller, potatismos och brynt ankfett
Koriander Lamm Pudina

Koriander Lamm Pudina

lammracks. Blanda alla kryddorna och marinera lammracksen, låt svalna i kylskåpet i 7-8 timmar. Värm ugnen till 225 grader, grilla sedan lammracksen i 6 till 7 minuter
Stekt biff i svart bönsås

Stekt biff i svart bönsås

Det går lika bra att byta ut köttet mot fläsk, lamm eller kyckling. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter
Lamm och Aubergine i Tomat

Lamm och Aubergine i Tomat

Krydda och låt steka några minuter. Aubergine och Lammgryta 100 gr Lammstek ½ Aubergine 1 Gul Lök 1 Vitlöksklyfta Smör ½ konserv Cocktailtomater Ekologisk buljongtärning eller Hemgjord Kycklingbuljong 2 dl Vatten till tärningen ½ dl Rödvin Worcestersauce Färsk Oregano Salt och Peppar Ekologisk Crème Fraiche Färska Vitlöksblad eller Gräslök Havssalt Skär auberginen i små tärningar