Zucchinisallad med stekt sojafärs och krispigagrönsaker bestod min lunch av igår. Sedan serverade jag det hela med grönsaker i form av broccoli, paprika och tomat
För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av fin kvalité och stuvningen ska självklart innehålla vispgrädde
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Torkat tofuskinn finns i asiatiska matbutiker och passar jättebra i soppa för de blir lite mjuksega efter ett litet bad, hittar du inte det så testa att steka några skivor fast tofu och lägg på
Det är här det är viktigt att inte översteka, bättre då att understeka för köttet ska ju tillbaka i woken sedan och då blir det ju ytterligare kokt/stekt
Har ni missat hajpen kring att pickla grönsaker. Att lägga in eller "pickla" grönsaker är något som har gjorts länge, men i år verkar det utan tvekan vara hippare än någonsin
Numera äter troligtvis många i min ålder snarare försvenskad italiensk mat med pasta som huvudingrediens, men det tar inte särskilt mycket längre tid att koka några potatisar, steka lite fläsk och göra en sås från grunden
Servera med goda såser och krispigagrönsaker. Sätt ugnen på 225°C. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda med Milda Kockens val, salt, peppar och timjan
- Vårrullar fyllda med krispigagrönsaker med jordnötssås till (klick). Krispiga salladsblad av valfritt slag, förslagsvis med ganska mycket stadga i så blir det lättare att äta
Ättiksstinna och krispigagrönsaker funkar till ALLT. Med tanke på det, är det ju konstigt att jag inte har picklat egna grönsaker förrän alldeles nyligen