Steka hel abborre i stekpanna recept

Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Ge citrongräset ett par slag i morteln och låt det steka med. Fyll en stekpanna eller wok med frityrolja
Glutenfri panering

Glutenfri panering

Det är ju hur lätt som helst och blir så mycket godare. Här kommer en ströbrödspanerad abborre med skirat smör, gräslök, kokta gulbetor, palsternacka och citronpressgurka
Hur du steker hel fisk

Hur du steker hel fisk

Liknarabborrei smaken. Skölj fisken väl och torka med hushållspapper. Skär några snitt genom skinnet så går stekningen snabbare och fiskenriskerarinte att bli torr
Grillad höstgös kantareller & betor

Grillad höstgös kantareller & betor

(Du kan stekagrillgallretistekpanna om du har ordentlig glöd igrillen). Dra upp din egen fisk eller köp en pinfärskfisk hos fiskhandlaren och grilla den hel
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Och viktigaste av allt när det gäller stekning av fisk är att du använder smör, mycket smör, glöm alla dessa diettips och hälsokurer, det är bannlysta då det gäller bearbetning och tillredning av fisk, här har smöret en central roll och är med på att befästa och höja upp smakbildenifiskköttet, allra helst skall du dessutom ösa fisken med smöret ett antal gånger under stekningen, när du lärt dig metoden blir du en mästare på att stekafisk och kan lägga tillsidan alla andra uppmaningar om hur fisken bäst bör lagas och så märker du ganska snart att när man steker fisk så behöver man inte vända den i pannan den har nämligen öst sigtillperfektion med en fin stekskorpa på undersidan och en lagom mjuk men ändå färdig och vacker färgton på ovansidan
Fiskburger a la christian

Fiskburger a la christian

Stek brödskivornaistekpannan med lite smör och när det ärfärdiga lyfter du dem upp på tallrikar och fortsätter med att stekafiskentills den är lagom stekt
Jag älskar fisk, århundradets bästa och sundaste råvara. Ät mer fisk. DEL 1.

Jag älskar fisk, århundradets bästa och sundaste råvara. Ät mer fisk. DEL 1.

Så har vi den gyllene regeln med smöret, alla fiskar borde stekasi smör och under stekningens gång bör man ösa fisken med smöret i pannan så att fisken får sin beskärda del av smörjelsen, smöret bidar med en nötaktig smak under stekningen, den tillförfisken en komplicerad men inteöverdådigsmakbild och ger fisken den karaktär den så väl behöver

Fångad av fisk

Det enklaste är att doppa en bitfintorskfiléilite grovt mjöl, salta och peppra och stekai pannan