Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Lägg på stekhällen och knuffa ner laxen i ordentligt med olja så att skinnet blir friterat och krispigt
Skölj av fisken, gnid in skinnetmed olivolja så den inte fastnar på gallret. Den hela fisken mår bäst av att inte vändas utan bara grillas på skinnsidan
Till fisk som steks medskinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen
rapsolja att steka i. Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Låt det steka en stund under omröring. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Rester från annan stekt eller kokt fisk går förstås också bra. Om man fått dra uppfisken själv, kanske plockat gräslöken och varit med och tillagat fiskpuddingen, brukar det inte vara några problem alls att äta den
I går blev det fisk IGEN. Dra skinnet av laxen och skär i mindre bitar. Lägg ner laxbitar tillsammans med övriga ingredienser, utom löken i en matberedare ellr mixer
Inte bara rökt fisk, som Varmrökt Regnbåge med Äggröra , är bra som frukost eller brunch. De har ett stort sortiment av Ekologiska varor, och en fin manuell fisk och charkdisk
Inget att klaga på, men flundra är kanske inte den fisk som bäst lämpar sig för frittering. De verkar köra med konceptet att servera samma mat flera dagar i rad
Man kan koka, steka, grilla, ugnsbaka, fritera, mosa och riva kål. * Kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg. * Man förstår att substituten för socker, mjöl och naturligt fett som tex sötningsmedel, glutenfritt vetemjöl och margarin är riktigt dåligt för alla människor, även de som inte är överviktsopererade eller inte äter lchf