Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera med exempelvis klyftpotatis, sallad, smörstekt svamp och en sås som man gör av den mustiga skyn i lergrytan
Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
11 ½ kg stek av bog eller lamm. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan