Stek vildsvin recept

Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Stek små biffar och håll varma. Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck
Vildsvin med rotfrukter och sås

Vildsvin med rotfrukter och sås

Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Vildsvins biffar - 6 personer

Vildsvins biffar - 6 personer

6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna. 1 kg Vildsvinsfärs
Draget vildsvin - långlagat

Draget vildsvin - långlagat

Är köttet klart går det lätt, annars behöver det steka i någon timme till. Stek i 8–10 timmar eller tills köttet är helt mört. 900 g vildsvinskarré
Vildsvin, fyllda rullader

Vildsvin, fyllda rullader

Fördela färsen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare så inte rulladerna rullas upp under stekningen
Vildsvin med raggmunk

Vildsvin med raggmunk

Jag hade en fin vildsvinsstek i frysen som jag tinade sakta i kylskåpet. Denna kvällen köpte vi lardo i charken som vi speckade steken med tillsammans med färska örter
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Nej vad säger ni om lite mat på vädergnället, en värmande porterstekvildsvinskött kan väl sitta bra som plåster på såren
Gulasch på vildsvin

Gulasch på vildsvin

Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Använd gärna bog, eller någon del av steken. 4 port- 1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. gul, orange, röd- 1 lagerblad- 1 msk brödkummin- 1 tsk chilipulver- 1/2 tsk cayennepeppar- 1 msk paprikapulver- 1/2 citron - saft och rivet skal- salt och peppar- olja till stekning- ca 1 liter vatten- 1 tärning grönsakbuljong- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering
Höstgryta på vildsvin

Höstgryta på vildsvin

Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. 2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan. 4 Stek svampen i smör. 800 g vildsvinskött
Burgare på vildsvin

Burgare på vildsvin

500 g fett vildsvinskött, grovmalet. 18 skivor bacon, knaperstekt. 1Hamburgare500 g fett vildsvinskött, grovmalet 1 msk ketchup 1 msk senap, dijonsenap salt, efter smak svartpeppar, grovmalen, efter smak 1 msk bladperslija, finhackad. 1Serveras med8 hamburgerbröd, små 1 rödlök, skuren i tunna skivor 8 skivor bacon, knaperstekt 2 tomater, tunt skivade lite ruccolasalladHamburgare. Forma till 8 hamburgare och stek eller grilla dem
Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

smör och rapsolja till all stekning. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Vildsvinsfärsbiffar

Vildsvinsfärsbiffar

Tillsätt den stekta löken och blanda smeten ordentligt. Forma 9-10 biffar (ca 8 cm i diameter och 1,5 cm tjocka) och stek dessa i smör. Låt dem steka ungefär 2-3 minuter på varje sida. 500-600 g vildsvinsfärs
Vildsvinsbiffar

Vildsvinsbiffar

Stek biffarna på medelvärme i smör. Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar