Torka försiktigt av köttet och stek i stekpanna så att ytan får fin färg. Trixet för att få lammet riktigt mört och saftigt är att köra det på mycket lågtemp i ugnen
och till och med använda den som en ugn. Ställ ned tvåstegsställningen i pottan på lågt läge. Knyt ihop och låt marinera minst 3 timmar i kylen (min låg. Välj stek/grillfunktionen, ställ in tempen på 200 gr. Kör 5 tim på låg - Den får ingen färg
Vispa ner stekflott från köttet i såsen för extrasmak. Jag lät delikatesspaprika och cocktailtomater gå med köttet in i ugnen samt kokade haricot verts till
Det blev en söndagsstek, jag brässerade den på låg värme i ugnen. Smör till stekning. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i smör på hög värme, stek gärna med grönsakerna
Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i en ugnsfast form & in i ugnen. Lite högre temperatur än vad jag brukar ha, men köttet är så mört & välhängt att det lätt kan bli lite som en pastej i konsistensen om det får gå på för lågtemp länge
Stek champinjonerna i kokosfett, tillsätt lök, vitlök och chili. Till den goda såsen gjorde jag delade, marinerade kycklingfiléer i ugnen, så smidigt och snabbt